Felismerni a nőgyűlölőt – az öt tipikus szövegéről

Szerző: Clementine Ford

"Igényelhet tehát némi rutint az ilyen komisz, önelégült nőgyűlölők beazonosítása és a szövegeik felismerése."

“Igényelhet tehát némi rutint az ilyen komisz, önelégült nőgyűlölők beazonosítása és a szövegeik felismerése.”

Feministaként az ember hamar megszokja az ügye puszta létjogosultságát is megkérdőjelező nőgyűlölőket. “Felesleges a feminizmus! A nők már régóta egyenlőek, így már semmi szükség szőrös hónaljúak szövegeire! Fogjátok be a szátokat, örüljetek magatoknak!”

De persze a “nőgyűlölő” sehogyan sem túl hízelgő egy kifejezés; végtére is, senki nem jelenti ki magáról büszkén, hogy “Helló, Jani vagyok, nőgyűlölő!” – kivéve esetleg bizonyos fajta netes trollok találkozóit vagy más hasonló eseményeket. Mivel a legtöbben tisztában vannak vele, hogy azért annyira mégsem jó dolog címeres bunkónak lenni, ezért megpróbálják racionális érveknek álcázni a nőgyűlölő nézeteiket.

Igényelhet tehát némi rutint az ilyen komisz, önelégült nőgyűlölők beazonosítása és a szövegeik felismerése. Amióta azonban egyre több ilyen egyed ragadt rám a Twitteren, azóta már valóságos szakértővé váltam e téren – így hát az alábbiakban össze is foglaltam az öt leggyakoribb nőgyűlölő-érvet (logikát ne várj) egy reményeim szerint olvasmányos formában, kezdők és érdeklődők okulására.

1.) Elnyomás? Tudod, hol van valódi elnyomás? A Közel-Keleten.

Ez mindjárt háromszorosan is bukta. Először is, azt sugallja, hogy a nyugati nőknek egyenesen hálásnak kellene lenniük saját természetes uraik nagyvonalúságáért. Kit érdekel, hogy minden harmadik nő nemi erőszak áldozata lesz élete során, hogy ugyanazon munkáért egy nő kevesebb pénzt kap, mint egy férfi, és hogy könyvekben és filmekben is rendre alárendeltként ábrázolják, jelképesen megsemmisítik? Ha még nem tudtad volna, Afganisztánban a nőket nem csak jelképesen kövezik halálra. Szóval miért nem fogod már be végre szépen a szádat és használod valami értelmesebb célra, például a farkam viszonylatában?

Másodszor, vegyük észre a vádaskodó hangnemet is. Nem vagyok ugyan statisztikus, de fogadni mernék, hogy azoknak a legalább 98,76%-a, akik folyamatosan azon acsarkodnak, hogy bezzeg barna bőrű nővéreiknek a muszlim uraiktól (mert ne feledjük, hogy ez itt már rasszizmus is egyben) való “megvédése” terén “egyáltalán semmit sem” tudtak elérni a feministák, maguk valóban semmit sem tesznek a nők helyzetének javítása érdekében – és nem csak a Közel-Keleten, hanem egyáltalán sehol sem. És bár szívből gyűlölik ugyan a feminizmust és minden feministát, mégis jobb feministának hiszik magukat mindannyiunknál. Ez annak tudható be, hogy a nőgyűlölők önmagukat tekintik a legfelsőbb hatalomnak – és pontosan ezért is kell minél több nő mindenféle vezetői posztra mindenhol.

Harmadszor, a felszabadítás és változás nincs helyzetsúlyossági kritériumokhoz kötve. Minden további nélkül lehet minden elnyomott közösség jogaiért küzdeni mindenütt egyszerre és egyidejűleg! Ha azt várjuk el viszonylag jó körülmények közt élő nőktől (és ilyenek a Közel-Keleten is akadnak; az a térség sem a gonosz áthatolhatatlan, homogén tömbje), hogy érjék be az “elég jó”-val, úgy azzal csak a patriarchális hatalmi hierarchiát erősítjük tovább ahelyett, hogy végre végleg elbontanánk az egészet úgy, ahogy van.

Mi több, olyat se nagyon látok-hallok, hogy bárki is önzőnek titulálná dolgozó emberek családjait azért, ha szót mernek emelni a dráguló villanyárak miatt – miközben a szerencsétlen indiai gettólakóknak még Playstationjük sincs.

2.) Maguk a nők sem tisztelik saját magukat; akkor tőlünk miért várják el, hogy tiszteljük őket?

Teljes joggal háborodtunk fel, amikor Al-Hilali sejk hentesnél árult húshoz hasonlította a hiányos öltözetű nőket. Ausztráliában, kiáltottunk fel, mi bezzeg nem bánunk így a nőkkel! Illetve de, mégis. Nap mint nap indokolják meg sokan újra és újra a szexista megnyilvánulásaikat a nők öltözködésére és viselkedésére hivatkozva. Mintha a nők emberi méltósága kizárólag annak a függvénye lenne, hogy pontosan mekkora bőrfelületet is fednek fel magukból. Attól, hogy kritizálunk más kultúrákat, még nem leszünk mi magunk automatikusan jobbak azoknál – csak szexisták ÉS még rasszisták is hozzá.

Az ilyenek nem a nőket védik, hanem a tulajdonukat. Aki a nők emberi méltóságát és a velük szembeni emberi bánásmódot attól teszi függővé, hogy ők mennyire “tisztelik” saját magukat, azzal csak saját magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt. Ha azt hiszed, hogy jogod van úgy bánni egy nővel, ahogy csak akarsz, pusztán azért, mert nem ért egyet azzal az őskori nézeteddel, miszerint a nő a férfi tulajdona lenne, akkor bizony nőgyűlölő vagy, hiába tagadod.

3.) Szálljatok már le a házirabszolgaságról! Ha nem tudnátok, vannak még olyan nők, akik büszkék arra, hogy gondoskodnak a családjukról.

Ez a nőgyűlölők egyik nagy kedvence – és különlegessége emellett még az is, hogy ez az egyedüli alkalom, amikor egy nőgyűlölőt hallhatsz érvelni a nők munkához – egész pontosan a házimunkához – való jogai mellett. Szeretik ezt továbbá a lehető legmézesmázosabb és csöpögősebb modorban előadni, olvadozva az olyan szavak használata közben, mint “szabad választás”, “büszkeség” és “önfeláldozó szeretet”. Valójában azonban ezzel is csak azt a nézetüket védik, miszerint az asszonynak otthon van a helye, és egyetlen életcélja, hogy saját magán kívül mindenki mást – főként és elsősorban értelemszerűen a férjét – kiszolgáljon a szürke házimunkák elvégzésével. Maguk az ezen érvet hangoztató férfiak persze az életük egytizedét sem szentelnék ennek soha – ehelyett inkább továbbra is igyekeznek fenntartani a fizetés nélküli házirabszolgaság “nemességének” mítoszát, ezzel is erősítve a bújtatott társadalmi hatalmukat.

Persze szó se róla, valóban vannak olyan nők, akik ténylegesen önként és szabad akaratukból választják ezt az életformát. Kevés unalmasabb dolog van azonban annál, mint amikor a status quo próbálja egymásnak ugrasztani a dolgozó és az otthon maradó nőket. Elvégre tisztán látható, hogy nem általában véve a választás szabadsága, hanem konkrétan a házirabszolga-szerep választásának “szabadsága” mellett érvelnek. Elvégre ha nem ezt tennék, úgy nem is kellene most írnom erről.

4.) “Tudományosan igazolt tény…

…hogy férfi és nő biológiailag is másmilyenek, érted? A férfiak vizuálisabbak, a nők érzelmesebbek. Ezért is van több férfi vezető pozícióban. Mert alkalmasabbak rá. Ha a nők lennének jobbak, akkor nem lennének ilyen tehetségtelenek. Ezt nem én találtam ki.”

Így hangzik az érv. Mélyenszántó tudományos igazság az olyan tekintélyes és elismert akadémiai szaklapokból, mint a Blikk vagy a Hihetetlen!. Minden alkalommal, ha azt hallod vagy olvasod valakitől, hogy “a nők egyszerűen jobbak a felmosásban”, vagy hogy “a férfiak egyszerűen jobbak a világ vezetésében”, kérdezd meg magadtól, hogy akkor is ugyanilyen jóindulatúan hangzana-e ez a mondat, ha nemek helyett rasszokról szólna? Bölcsen bólogatnánk-e akkor is, ha a mainstream guruk azt tárgyalnák, mennyivel empatikusabbak is a fehérek, mint a feketék? Őszintén remélem, hogy nem.

Akkor hát miért fogadják el olyan sokan mégis a nők “biológiailag megalapozott” megalázását? Ez sem több egy trójai falónál, amivel igyekeznek becsempészni a falak mögé a szexista propagandát. Férfi és nő között az egyetlen biológiai különbséget az Y kromoszóma jelenti – és még ott is vannak variációk.

5.) A férfiakat is elnyomják, szóval a nőket nem is! Vagy valami ilyesmi.

“Ha a feministák valóban egyenlőségre törekednének, akkor nem mennének el szó nélkül a férfiak gondjai mellett sem. Miért foglalkoznak például csak a mellrákkal, de a prosztatarákkal már nem? Miért nem védik és támogatják az egyedülálló apukákat is? Miért nem fekszik le velem egy nő sem, holott rendes srác vagyok, és még külön oda is figyelek rá mindig, hogy tényleg kedves legyek velük? Tartok tőle, hogy amíg ezekre nem adnak választ a feministák, addig én sem igen tudom komolyan venni őket.”

Ez a nőgyűlölők utolsó menedéke, végső titkos fegyvere. Ezzel ugyanis lényegében azt mondják, hogy a nők társadalmilag rögzült szexuális, fizikai és ideológiai elnyomásának minden – napnál világosabb és egyértelműbb – bizonyítéka ellenére a feminizmus akkor is csak akkor lehet valóban fair, ha előbb feltárják és megoldják a férfiak patriarchális elnyomásának valamennyi aspektusát is.

Vagyis, a nők csak akkor küzdhetnek a saját felszabadulásukért, ha előbb megoldják a férfiak minden gondját-baját is, még erősebbé és hatalmasabbá téve így őket.

Ezerféleképpen szedhetném szét ezt az érvet, de mint tudjuk, egy kép többet mond ezer szónál:

tumblr_lxnw1dJrV61qb0zcp

Némileg átfogalmazva az emberiséget a terminátorok általi teljes pusztulástól megmentő, fantasztikus Sarah Connor szavait: ha egy animált pálcikaemberke ki tudja nevetni a nőgyűlölő retorika ostobaságát… akkor talán mi is.

Hajrá, barátaim, mutassuk meg nekik!

Forrás: DailyLife

Kategória: Feminizmus, Pszichológia, Társadalom
Címke: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

38 hozzászólás a(z) Felismerni a nőgyűlölőt – az öt tipikus szövegéről bejegyzéshez

 1. Babiczky Tamás szerint:

  Nekem már nagyon elegem van a nemek harcából.

 2. Babiczky Tamás szerint:

  Ráadásul a férfi gyűlölő nőket se kell nagyon keresgélni. Úgy, hogy egyik nem se jobb a másiknál. Egy dologban megegyezik a két nem. Az egyik a butaság, a másik az egoista magatartás. Azért vannak olyanok akik nem ilyenek mindkét nemben. Én velük beszélgetek. Hímsovinisztákat és férfi gyűlölő nőket pedig kerülöm.

  • kistigris09 szerint:

   Kedves Tamás! Légy- szíves ne keverjük a fogalmakat: a feminizmus nem egyenlő a férfigyűlölettel!!! A férfigyűlölő, olyan mint a nőgyűlölő: a férfiakat csak használja, de nem szereti, sőt megveti őket.

 3. ks szerint:

  Kedvencem az a férfihangos cikk, ahol leírják, hogy azért kevesebb a fiú a felsőoktatásban, mert már általános iskolában is butábbnak tartják őket és ez milyen káros sztereotípia. Ha összevetjük azzal, hogy több férfi van vezetőszerepben, mint nő, több férfi van jobban megfizetett állásban, mint nő, akkor nem értem. Valaki hazudik. 🙂 Erre szokott jönni valaki, aki nagyon okosan megfogalmazza, hogy legalacsonyabb ranglétrán is több a férfi. Erre pont ma olvastam, hogy egy férfi félkézzel összeteremti magának a szükséges dolgokat. Ezt egy férfi írta. Szóval továbbra sem értem. A férfiak olyan bonyolultak.

  • Balázs Nagy szerint:

   Azt a Férfihangos cikket én írtam, ha problémád van vele nyugodtan írd meg (akár itt, akár ott). A kísérlet lényege az volt, hogy a káros sztereotípiák rontják-e a fiúk teljesítményét. A kutatók ezt vizsgálták, azt az eredményt kapták, hogy igen. Egyébként annak az okait vizsgálták, hogy miért kapnak az ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN rosszabb jegyeket a fiúk. A felsőoktatásról szó nem volt, bár nyilván ez nyilván visszavezethető arra is, hiszen aki már az alapfokú, illetve a középfokú oktatásban lemorzsolódik az értelemszerűen nem fog egyetemre járni.
   Amit te említesz azt teljes más dolog. Az iskolarendszer a probléma, amely a hagyományosan lányosnak tekintett tulajdonságokat jutalmazza, ezzel párhuzamosan a tanárok/szülők a fiúkat a hagyományosan fiús értékrend szerint nevelik és ez a kettő így nem fér össze egymással.
   Az üzleti élet teljesen más, egy vállalatvezető teljes más szempontok alapján méri az embereket, más erényeket értékel, mint egy tanár. Míg egy tanár azt mondja, hogy a legjobb gyerek az osztályban az aki halk szavú és szorgalmas, egy vállalatvezető pedig azt aki képes irányítani más embereket és bevállal hosszú túlórákat is. Arról meg már nem is beszélve, hogy mivel a nők többsége évekre kiesik a munkából a gyes/gyed miatt (és nem a szülés miatt) így a karrierjük megtörik és ez akadályozza az előremenetelüket. Ez is egy probléma, de ennek semmi köze ahhoz a fiúk rosszabb jegyeket kapnak az általános iskolában.
   Nagyon remélem, hogy nem azért hoztad fel ezt egy ilyen cikknél, mert azt gondolod, hogy nőgyűlölet arról beszélni, hogy miért kapnak a fiúk rosszabb jegyeket az általános iskolában.

  • Balázs Nagy szerint:

   És még lemaradt: az, hogy valaki azt írta, hogy “egy férfi félkézzel összeteremti magának a szükséges dolgokat” nem jelenti azt, hogy az úgy is van. Ezt teljesen felesleges kivetíteni az én cikkemre, már csak azért is, mert én nem értek egyet ezzel.

 4. vv szerint:

  A 4. ponthoz: szerintem nagyon sokféleképpen tudjuk bántani egymást, rengeteg mindenből lehet fegyver – igen, például a tudomány is bunkósbot tud lenni egy kellően nagy faszkalap kezében, és igen, a nemek közti biológiai különbségek vizsgálata, kiértékelése, a következtetések levonása is sokszor a nők megalázásának eszköze. Ettől még a nemek közti biológiai, evolúciós pszichológiai, stb. vizsgálatok szükségesek és hasznosak, és a politikai korrektségre hivatkozva elhallgattatni próbálni őket: nem érdemes.

 5. Szaladó szerint:

  Buta cikk. Nem azért, mert a szerző feminista, nem azért, mert a szerző nő, hanem azért, mert a szerző buta.

  • kistigris09 szerint:

   Pont azzal van a problémád, hogy a szerző feminista nő, mert ha nem, akkor ezeket nem is hangsúlyoztad volna ki. Sőt a buta Te vagy, ugyanis egy intelligens ember úgy fogalmazta volna meg, hogy “ezzel a cikkel én nem értek egyet, mert…” És akkor abból az tűnne ki, hogy bár nem értesz vele egyet, de el tudod fogadni más ember véleményét is. Így most ebben a megfogalmazásodban az van benne:, hogy “az én véleményem szent és sérthetetlen”

   • Szaladó szerint:

    Örülök, hogy megtudhattam Tőled, mivel van problémám; egy csomó pénzt megspóroltam, amit a pszichológusomnak adtam volna. Nem gondoltam, hogy a nők rajongó tisztelőjeként, sőt feminista férfiként épp ez volna a gondom. A tárgyhoz:
    Túl az útszéli, gyűlölködő és acsarkodó hangnemén, az “érvelése” hemzseg a hibáktól, következetlenségektől. Pl. ad 1. “Először is, azt sugallja, hogy a nyugati nőknek egyenesen hálásnak kellene lenniük saját természetes uraik nagyvonalúságáért. ” – abszolute önkényes megállapítás, az idézett érv egyáltalán nem “sugallja” (persze ha valaki mindenáron azt akarja kihallani…). “vegyük észre a vádaskodó hangnemet is” – semmiféle vádaskodás nincs benne.
    ad 2. Hiányos annak a kifejtése, hogy milyen összefüggést talál aközött, hogy egyes nők magamutogatóan öltözködnek, ill. hogy maguk sem tisztelik magukat, de fogadjuk el, hogy van összefüggés! Ha valaki úgy öltözik, mint egy, a társadalomban elfogadott kódrendszer szerint “szexuális tárgy”, akkor ne csodálkozzon, ha annak tekintik! A has-ki póló divatja idején többször megtettem, hogy egy csupasz hasú lány előtt mellig emeltem a trikómat, kivillantva terebélyes és szőrös, hatvanéves hasamat. Mindig hangos megbotránkozást váltott ki, egyértelműen provokációnak tartották, ahogy én is azt, hogy ő így száll fel a villamosra. (Persze nem erőszakoltam meg őket, ahogy ők sem engem.)
    Az meg már végképp hiányzik, hogy milyen logikai lánc vezet el ahhoz a megállapításhoz, hogy az idézett érvvel élő nemcsak szexista, hanem rasszista is, vagy ahhoz, hogy a nőt a saját tulajdonának tekinti.
    Nem folytatom, mert már így is túl hosszú. Röviden: buta, logikátlan, előítéletes cikk.

   • kistigris09 szerint:

    “Ha valaki úgy öltözik, mint egy, a társadalomban elfogadott kódrendszer szerint “szexuális tárgy”, akkor ne csodálkozzon, ha annak tekintik!” na ez minden, csak nem feminista megnyilvánulás!… Tudtommal férfiak is szoktak félmeztelen rohangászni nyáron. Tehát ez így kettős mérce! Tőlem mindkettő rohangászhat félmeztelen, vagy felöltözve, ez nálam az égadta világon semmit nem vált ki…

 6. Radics Veronika szerint:

  Megoldas (velemenyem szerint:), hogy az ilyen ferfiakkal a tovabbiakban nem kell szoba allni, nemhogy fizikailag erintkezni, mert a szaporodasukhoz mi is kellenenk…legalabb ne segitsuk az ujratermelodesuket… Maradjanak maguknak a velemenyukkel, meg a kezukkel… HA-HA 😀

 7. cicabanya szerint:

  Komolyan elcsodálkozom sok ember logikáján. Például, hogy számukra, ha valaki feminista, automatikusan azt jelenti, hogy gyűlöli a férfiakat. Más fokozat nem létezhet. Nos elárulok egy titkot: vannak feminista férfiak is, tehát ha férfigyűlölők lennének, akkor magukat is gyűlölniük kéne, az meg azért nem jellemző. 😀

 8. Zoltán Földi szerint:

  Én csak annyit fűznék hozzá ehhez a cikkhez, mint amit Darwin is leírt annak idején: miszerint “csak az erőseknek adatott meg a közösülés privélégiuma, illetve hogy a védelem, a genetikai állomány, az elraktározott hús mennyisége és a gyermek felnevelésére utaló szándék együttesen alkotta meg a kor álompasiját.” Ráadásul a mai nők többsége is ebben hisz, de ha én kimerem jelenteni, hogy nekem pedig olyan társra van szükségem, aki tud háztartást vezetni illetve gyereket nevelni, akkor jön a duma, hogy én miért vagyok olyan maradi? És még a férfiak bonyolultak? Ugyan már!

 9. Geri szerint:

  Kedves Zoltán Földi,

  Ezt hallottam ma valakitől, idézem:

  “Kik mondják, hogy a férfiak bonyolultak? Ezek szerint van egy másik viszonyítási alap. Azt hittem, csak férfiak, és nők vannak. Ha azt nézzük, hogy minél magasabb rendű egy helyes gondolatmenet, annál nagyobb dolog jön ki a végén. Pl.: gyakorlatilag az egész feltalált világ. Tehát ezt egy nő mondhatja csak, hogy a férfi bonyolult. Hát igen, nekik az, de mivel nem a nő után jön a férfi, így ezt a mondatot törölni kell a jegyzőkönyvből, nincs létjogosultsága. Továbbá nézem, hogy már általában minden regisztrációnál a nő van előbb. Mit tettek ők? Hány nőt mentettek meg hányan adták életüket értük? Sokkal többen, mint ahány nő életét elvették. Ezt persze nem mondják a feministák. Ez a generáció velejéig romlott. Isten a férfit teremtette meg a mindenség koronájává, erre egy menstruáló előbbre van téve? Miért? Miért? A nők sokkal többet ártottak a társadalomnak, és ez most tetőzik. Ha olyan szar nekik, miért nem húznak el a K… a….-ba és építenek maguknak civilizációt? Ja, mert arra nem képesek, egy parazita nem tud adni. De minden kell nekik, amiért semmit sem tettek. Ez a gyűlölet, amit ilyen könnyedén szítanak, egyszer rájuk fog ömleni, és forró lávaként égeti majd meg őket. Hányszor láttam a villamoson, annyiszor, de annyiszor, hogy nő csapkod egy férfit, és senki sem szól semmit. Üti, rugdossa, és még nevet is. Az ellentetjét még sosem láttam, SOSEM! Nem volt rá példa. Milyen férfierőszak ez, ti ronda, ocsmány pokolfajzat paraziták? A minimum pedig az lenne ilyenkor a férfi helyében, ha jól összeverné a nőt. A nő kezdte, egyszer-kétszer eltörnék a kezét, akármennyire is együgyű teremtések, de biztos megtanulnák a leckét. Hogy jön egy nő ahhoz, hogy megüssön egy férfit? És közben áldozatnak rikácsolja magát? Forró ólmot a p…nájába az ilyennek. De csak ha nem szép. Ha jó nő csinál ilyet, akkor pedig bárki kaphassa el a kancát. ”
  Nem mondom, h teljes mértékben egyetértek, de elgondolkodtató.

  • kistigris09 szerint:

   Ugye a saját lányoddal kapcsolatban is így beszélnél: “bárki kaphassa el”, ja és, ha üti a férje?! Semmi gond, jól megsimogatod a vejed fejecskéjét ugye? Vagy talán még segítenél is neki?

 10. Sajt Úr szerint:

  Kedves Radics Veronika!

  Olyan furcsának találom, hogy ti nők, okosak, erősebbek, és ügyesebbek vagytok a férfiaknál. Persze mindig elröhögöm magam, nem veszem komolyan. Mert hát ennek semmi valóságalapja nincs. A másik, hogy a nők arra mennek, aki lenézi, megalázza őket, illetve pénze, egzisztenciája van. Ösztönlények vagytok, tehát nem tudtok egyszerűen csak elmenni az ilyenek mellett. Ahhoz már jóval magasabb rendű öntudat kéne. Nem, azt pedig ne is kérdezd, hogy hol lehet találni. Nem lehet sajnos találni, azzal születni kell, és a nem sem mindegy.
  Egy érdekes tényt hadd fedjek fel: nézze meg mindenki, tehát tényleg mindenki, hogy amikor egy nőt kikezdenek, szembesítik a szellemi teljesítőképességével, illetve, hogy nincs rájuk szükség( a nők nagyjából azonos agyi teljesítményre képesek, nincs nagy szórás, ez tudományos tény, tehát ha eggyel beszélgetsz, akkor a 99%-ukkal beszéltél) akkor nem azt fogják mondani, hogy igen?? Na és nők nélkül ki fogja megépíteni a városokat? Feltalálni mindent? Megjavítani a dolgokat? Nem, ilyen sosem került elő. Csak, és kizárólag mindig, valamilyen frappáns, és cseppet sem rongyosra használt mondat következik: Akkor nők nélkül majd a kezedet fogod használni, vagy nők nélkül csak pasikat dughatnál. Mindig ez van, nézzétek meg. Radics Veronika pedig még ehhez az elcsépelt, szellemi fogyatékos szintjével felérő, frappáns, és sosem hallott állítása mellé még két, nagy betűs HA-HA -val is megtoldotta felsőbbrendű intelligenciájának bizonyítékát.
  ÖÖÖM, noss, a kérdésem az lenne, hogy akkor tulajdonképpen mi egyébre jók a nők, a szülésen, és a szexen kívül? Én nem tudok mást mondani, de hogy ti mennyi mindenre vagytok elvileg jók, szerintetek, és még ti sem tudtok? Hmm, nagyon elgondolkodtató :DD
  Ja és igen: HA-HA-HA. Logikai bukfenc.

  • kistigris09 szerint:

   És a férfiak mire jók: második világháború? Atombomba? Környezetszennyezés?! Ja meg van! a szex!!! ja bocs, arra sem, akkor már inkább egy vibri…
   Istenem ennyi ésszel szabadlábon!

 11. Metalcica szerint:

  Sziasztok, nőgyűlölő vagyok, ha kell küldök képet a puncimról és a cicimről. 😀
  Pontosabban feministagyűlölő. Asszem.
  És igen, bátran ki merem jelenteni. Mielőtt támadtok, azért olvasom, mert szeretem tudni, hogy mit nem szeretek, mit utálok, főleg, hogy szeretek érvelni ezek mellett.
  Amiért nem szeretem ezt a felfogást, az nagyon egyszerű. Régen mi volt a nő feladata? Rendet tartani otthon, nevelni a gyereket, főzni, mosni, amíg az ura dolgozott. Most mi? Ugyanez plusz 8 (esetenként 12) óra munka. Miért is? Mert kiharcoltátok. Mert nem volt elég jó, mert egyesek ebből ki akartak törni. Igen. Egy elkezdte mondani, a többi meg gondolkodás nélkül ment utána, mint a birkanyáj. Ezért nem tisztelnek senkit a fiatalok…Gyakorlatilag a bölcsőde, óvoda, iskola neveli őket nem a szüleik, mert ők már csak aludni járnak haza sok esetben. Mert nektek kellett a változás. Kellett a város, kellett a munka, nem volt elég otthon a kert meg a ház. Ezek után meg panaszkodtok, amikor 1-2 milliárd nőt megszopattatok, de úgy rendesen. Kösz, feministák, gratulálok, ennyi eszetek van.

  • kistigris09 szerint:

   Szia Metalcica!
   Úgy látom meglehetősen felületes a tudásod a feminizmusról. A feminizmus nem úgy indult hogy otthon a nők kötögettek, és már nem tudtak magukkal mit kezdeni, tehát menjünk már el dolgozni…. Van egy téveszméd: miszerint a nők régen nem dolgoztak. Valóban a felső tízezernél nem dolgoztak, de ott most se nagyon kell nekik. Az alsóbb rétegekben viszont dolgoztak: ők voltak a cselédek, mosónők, vasalónők, és jártak ki a földekre is (és természetesen az otthoni dolgokat is vitték mellette ahogy írtad). A nők-napja onnan ered: hogy az 1800-as évek végén egy New Yorki gyárban több száz nő égett bent (nohát itt is nők dolgoztak, de érdekes…) és ekkor kezdték el a nők követelni az egyenlő munkáért egyenlő fizetést, a jobb munkakörülményeket , és a szavazati jogot. Nekem nincs feltétlen bajom a hímsovi nőkkel sem, de akkor legyen hiteles: ne menjen el szavazni, és a legmagasabb iskolai végzettsége a 8 általános legyen. Ugyanis, ha már van minimum egy érettségit, akkor azt is a feministáknak köszönheted, ja és azt is, hogy ma már nyugodtan otthagyhatod az alkoholista férjedet, és nem jelent gondot a válás. Tehát ha valóban hímsovi vagy: nem kell tájékozódnod semmiben sem (mert ez is a feministák vívmánya), maradj szépen csendben otthon, főzzél, mossál, és neveld a gyereket és ne nézd az internetet, pláne nem kell kommentáld, mert az igazi hímsovi nőknek véleménye sincs…

   • Metalcica szerint:

    Amit te írsz, azok még nem feministák voltak, hanem a szüfrazsett tagjai, ők csak megalapozták ezt az egészet, és értek is el célokat. Ők még talán szimpatikusak is, mondjuk a módszerekkel van bajom. A feminizmus pedig az egyenjogúság (illetve felsőbbrendű) eszmékkel nagyon nem értek egyet. Szerintem nem egyenjogúnak kell lenni, hanem társnak. Az meg, hogy azok a feministák akiket ismerek minden férfit elmeháborodottnak tartanak, és az összes hülye és idióta stb enyhén szólva túlzás. A kedvencem, mikor valaki tapasztalatból tudja, hogy minden pasi bunkó paraszt, mert nem engedik előre az ajtóba, de ha előre engedik, akkor meg szexista állatok mert velük ne kivételezzen senki. Utána meg sír, mert nincs aki megdugja. Számomra ez baromi visszataszító, és lehet, hogy nem mindenki ilyen, de én eddig csak ilyet tapasztaltam.
    Egyébként látom, különböző helyekről beszélünk, én leginkább a magyar viszonylatokban gondolkodom, főleg azok alapján, amiket a felmenőim meséltek 🙂 Régen a taníttatás leginkább pénzkérdés volt, valamint lehetőség kérdése is, sokak már 6-7 éves koruktól otthon dolgoztak, sokszor iskola helyett is, mert az otthoni munkát többre becsülték, mint a tudást.
    Az alkoholistát meg nem ott kell hagyni hanem először megpróbálni beszélni vele, meg törődni a lelkével, mert legtöbb esetben valami lelki ok okozza, ha nő, ha férfi az alkoholista. Szóval menekülj csak, az az egyszerűbb. Mondjuk én örülnék, ha nem lenne egyszerű a válás, elvégre mostmár szocializálódott a világ annyira, hogy szerelemből házasodnak az emberek, tehát olyanhoz kell hozzámenni, akit jóban és rosszban is elviselsz, erre esküszöl meg. Miért kéne egyszerűnek lennie, hogy megszegd ezt?
    Igen, a könyvnyomtatást, az újságolvasást is ti találtátok fel, meg a Google-t is, mesélj még 😀
    Na jó, nem vitatkozom, úgyse fogsz értelmesen gondolkodni, tisztára mint valami mélyen vallásos, csak isten létezik és semmi más, és 10 parancs és stb. 😀

   • kistigris09 szerint:

    Feminista vagyok, de nem nőpárti, pont az olyan nők miatt, mint Te… 😉 Egyébként feminista nem szokta így szidni a férfiakat, mint ahogy te mondod. Mert nem minden férfi, és nem minden nő egyforma. Valóban van jó pár seggfej pasi (és nő is) de ez nem jelenti azt, hogy az összes az. Egyébként lehet, hogy te nem feministával találkoztál, hanem férfigyűlölővel. (ez ugyanaz mint a nőgyűlölő, a másikat nem szereti, csak használja, a saját céljára= a nő használja a pasi pénztárcáját és farkát, a faszi használja a nőt mint szexuális tárgyat, és mint cselédet).

 12. Sajt Úr szerint:

  Kedves kistigris. Nem a férfiak szennyezik a világot, hanem a nők. A férfiak megteremtik a feltételeket a fejlődésre, tudod, te ostoba szarházi, ez egy ilyen folyamat. Még egy diplomád sincsen, nem tudom, hogy mersz bármiféle ítéletet mondani felettem. Visszatérve, ahelyett, hogy sírtok, meg pofáztok, miért nem találtok fel valamit?Ha ennyire ostobák vagytok, akkor legalább örüljetek az ingyen, szánalmas életeteknek, és ne sírjatok, nehogy egyszer egy sült galamb helyett mondjuk egy tégla repüljön a szátokba. Unom már, hogy azt kell hallgatni a rádióban, hogy férfiak így, férfiak úgy, mikor ha mi nem lennénk, gyakorlatilag a bokorba szarnátok, és még ki sem törölnétek. Ennyi eszetek van. Mikor fogom én azt hallani, te aljadék, akár tőled, vagy a többi, hasonló mentalitású, pokol legsötétebb bugyrába való, nyálkás, lélek nélküli féregtől, hogy köszönjük, férfiak, nélkületek nem itt lennénk. Mikor említitek meg azt a kimondhatatlanul sok dolgot, amit a világért tettünk? A férfiak csak csekély százaléka bántalmazza a nőket, és ti hozzájuk hasonlítjátok a többit is? Azt is, aki életét adja, hogy megmentsen egy fiatal gyereket? Akár emberről, vagy emberszerű lényről van szó, hány férfi élete lett oda? És hány nő mentett meg akár egy férfit is? Nem tettetek semmit, csak szültetek. Mi van nektek? A férfiak létrehoztak kultúrákat, színes történelmet, az összes találmány a nevünkhöz fűződik. Isten fő művei vagyunk. Létrehoztuk a beszédet, az írást, és ti azon mocskoltok minket? Bár az enyém lehetne a megtisztelő feladat, hogy a pokolba küldhesselek titeket, de tudod mit? Ki tudja, talán lesz addigra annyi hatalmam. Tegyük fel, hogy a férfiak eltűnnek( legnagyobb valószínűsége annak lenne, hogy itt hagyunk titeket a picsába, sírjatok, meg menstruáljatok egymásnak). Mi lenne veletek? Tegyük fel, tietek lenne a világ, amihez semmi közötök. Minden tönkremenne, mert ha nincs karbantartva, bizony az utolsó dolog is az enyészeté lenne. De szerintem egy hetet nem bírnátok ki, megölnétek egymást, annyira utálják a nők az összes többit. De tegyük fel, hogy valami csoda folytán túlélitek. Ugye evidens, hogy minden, amit a férfiak létrehoztak, eltűnik, mert mégsem tudjátok azt reprodukálni, de a természet visszaáll alaphelyzetbe, mindenhol fák lesznek, élőlények, stb . Mi lesz utána? Milyen női tradíció van? Mi az, ami a tietek? Mi a történelmetek? Mi a történetetek? Még a kézfogás is a férfié, de gondolom azt vinnétek tovább. Tehát elkorcsosítanátok. Milyen ünnepetek van? Lenne olyan, hogy menstruáció ünnepe? És tógában táncolnátok, meg sikítoznátok a tábortűz körül?
  Milyen ünnepetek lenne? Mit tudnátok kitalálni? Mitek van most? Amit látsz, amid van, azt te kölcsönbe kaptad tőlünk, és te beszennyezed a szánalmas, mocskos testeddel, megszégyeníted, és megrontod amint csak hozzáérsz. Ui.:remélem nem tervezel hosszú életet.
  Szóval arra céloztam, hogy nincs semmitek, és sírtok, hogy nektek minden jár. Egyenlőség? Azt nem ki kell vívni te ribanc, hanem egyenlőnek kell lenni. Az nem egy olyan dolog, amiért ha sírsz, vonyítasz, megkapod. Egyenlőnek születni kell. Ki volt a több? Petőfi? Ady? Arany? Shakespeare? Newton? Tesla? Mind egyenlő volt, a történelem nagyjai, mind mind férfiak. Mind elértek valamit, mind egyenlő lelki fejlettséggel, és értékkel rendelkezett. Ilyenek lennénk mi mindannyian, ha ti nem lennétek. Ti csak súlyok vagytok, ami minket a földhöz láncol.
  Tényleg, tudnál mondani egy nőt is, aki megállja a helyét a felsorolt nagyok között? Nem? Én sem tudok. Ugyanis a nőknek nem ez a dolguk. Ők nem tudnak lehetetlent létrehozni, nekik más a feladatuk. Én tisztelem az életet, nem utálom a nőket. Csak az olyanokat, mint te, szívesen képzelődöm, olyanokon, hogy mik történnek veletek. Jaj, olyan színes képzeletet te még nem tapasztaltál :). A férfit nem lehet összehasonlítani a nővel, ugyanis mindkettőnek más dolga van. Nem is szabad őket összehasonlítani, mert csak a különbség rajzolódik ki. Elég egyirányú dolog formájában.
  Valamint, írtad, hogy a férfiak semmire se jók. Feltaláltunk egy világot te féreg, mi több kell még? És ha már itt járunk, te, vagy ti mire vagytok jók? Oké, szex. Nekünk is kell egy kis kárpótlás, de ez borzasztóan kevés. Mit tudsz még felmutatni? Ilyenkor a hozzád hasonló senkik azt írják, hogy akkor ne legyen nőd, meg akkor marad a markod, meg legyél buzi. Ez a 3 az összes, amit tudtok írni. Látod én mennyit írtam? Ez egy töredék mindössze, évekig lehetne folyamatosan írni. A tietek ehhez képest ez a három, igen magvas kis gondolat. Nem veszitek észre, hogy ilyenkor is csak a szexxel tudtok dobálózni?:D Mekkora szánalom, remélem nincs petefészked.
  Utolsó mondatként leírnám, hogy soha nem mondanék ilyet egy nőnek, soha nem is mondtam, de egyre több olyan van, mint ti, ezt nekik szántam. Sok sikert a kudarcokkal teli, magányos, sötét “életetekhez”. Nem lesz soha senkitek, csak a depresszió, és az állandó magány vár rátok 🙂 . De csak addig, míg tart a feninyizmus. Utána szembesülhettek az ostobaságaitokkal, és majd ott leszek én is, ne aggódj. Ki fogom venni a részem az ítélkezésből.
  Búcsúzom Kistigris, a szellemi teljesítményünk nem hasonlítható össze, kérlek ne is válaszolj. Te hülye nő.

  • kistigris09 szerint:

   Szánalmas vagy!!!!!!!!!!!!!!!

  • kistigris09 szerint:

   Most komolyan TE arra vagy büszke, hogy lóg valami a lábad közt?! Vagy arra, hogy más férfiak mit találtak fel?! Egész biztos, hogy magad egy lapon kéne emlegetni Petőfivel? Ugye nem akarod Petőfit – és a többit- szégyenbe hozni?! Nézzél már magadba! Egyébként meg Isten malma lassan őröl, de biztosan. Amit most TE kívántál nekem, nekünk, hidd el kamatostul fogod vissza kapni -persze nem tőlem-. Én nem személyeskedtem egy szóval sem, erre Te folyamatosan pocskondiázol. Ilyen hihetetlen alacsony IQ-val még nem találkoztam, még akkor sem amikor romákat tanítottam. Egyébként mérnök vagyok, jeles diplomával, amit a saját eszemnek köszönhetek (nem a testemnek).

  • kistigris09 szerint:

   LÉgyszíves legyen már valami admin, aki a hülyéket mint pl Sajt Úr letiltja. Köszi!

   2016. december 16. 18:02 Eszmetár írta, :

   > Sajt Úr hozzászólt: “Kedves kistigris. Nem a férfiak szennyezik a világot, > hanem a nők. A férfiak megteremtik a feltételeket a fejlődésre, tudod, te > ostoba szarházi, ez egy ilyen folyamat. Még egy diplomád sincsen, nem > tudom, hogy mersz bármiféle ítéletet mondan” >

  • Niki szerint:

   Tyűha de beteg hozzáállás. Még az elején valamennyivel egyet is értettem, de aztán átfordul valami nagyon beteg cuccba, és már csak szótlan döbbenetet és némi undort érzek. Mennyi gyűlölet.. hát ezt nem 5 perc alatt lehet összeszedni vagy egyetlen kommenttel kiváltani.

 13. Anita szerint:

  Kistigris!
  Ne foglalkozz már vele, ilyen kommentek mindenhol vannak, nekik az a legrosszabb, ha nem is reagálsz rá. Csak nevesd ki, de ne vedd komolyan.

 14. asff szerint:

  Sziasztok!

  Fuhh, na ez nem semmi . Kistigris, és cicabanya, hihetetlenül elmés teremtések vagytok. Micsoda egyáltalán nem elcsépelt, eredeti oltásokat vágtok Sajt úr fejéhez. Amit leírt, nagyon sok igazság van benne. Kistigris, szeretném veled közölni az elvileg mérnöki diplomád ellenére, hogy buta vagy. Most mondhatnám, hogy miért vagy alapból buta, de nem kezdek most szexizmusba. Tegyük fel, hogy nem amiatt vagy buta, amit nem írok le, hanem azért, mert megpróbáltad Sajt urat kitiltatni az oldalról. Gratulálok. Nem lehet kitiltani senkit, mert nem regisztrációhoz kötött a hozzászólás. Valószínűleg az egész világszemléleted ilyen téves, és olcsó megállapításokra épül. Összehasonlítottam a te hozzászólásaidat, Sajt úréval. Mikor ezt megtettem, rájöttem, hogy össze sem lehet hasonlítani🙂. Ha mérnöki diplomád van, és még tanítottál is, akkor legalább 30, de talán 35 éves is lehetsz. Kizártnak tartom, hogy akár csak egy férfi is közeledett volna feléd. Sosem lesz gyereked, mert visszataszító vagy. Neked tenned kell azért, amiért a többinek, a szépeknek nem. Rájöttél, hogy így nem olyan jó az élet. Biztosíthatlak róla, hogy soha nem fogsz semmi érdemit alkotni az életben, mert igen, valóban tanulhatsz ebben a világban már, de ez csak az állam részéről felesleges pénzkidobás. Taníttatni egy olyat, aki sosem termeli vissza a rápazarolt pénzt. Mint ha úgy akarnék megtölteni egy poharat vízzel, hogy közben melléöntöm a vizet. A kommentedből a gyerekes női sértettség árad. Haragszol a férfiakra azért, mert nem látnak el az életedhez szükséges anyagokkal, pedig úgy érzed, hogy mint nő, ez jár neked. Hát tévedsz, egyáltalán nem jár. A nő nem kaphat szexuális juttatásáért semmit. Ugyanis ha egy nő szexel egy férfival, akkor a férfi is szexel a nővel. Egyenlő, nem jár a nőnek kocsi, ház, étel, pénz, egzisztencia. Tudtátok, hogy a kalmároknál, ha megtámadnak egy nőstény kalmárt, akkor a hím kalmár megvédi a nőstényt? Fordítva ez nem történik meg, a nőstény kalmár gyáván, és kiszámíthatóan menti magát. Ez egy nagyon érdekes tényt vet fel. A férfiakban megvan a hősiesség, ilyen alsóbbrendű szinten is, míg a nőstényekben nincs meg, még a férfiéhoz hasonló fejlettségi szinten sem(persze itt csak kinézetre, és nem szellemi teljesítményre gondolok). Ez nem azt jelenti, hogy a nőstény több, mint a férfi, jaj, istenem, dehogy. Csak a szaporodáshoz ők is kellenek, és az egy alapvető dolog. De mivel a szexualitás értéke egyre csökken, így már a férfiak sem csodálják annyira a nőket. Inkább a teremtést csodáljuk, mi, férfiak arra vagyunk képesek igazán. Isten a saját képére teremtette a férfit, és ebbe az esze sem kivétel. Most, hogy itt a mesterséges méh ideje, hát, eléggé nagy átalakulás lehet majd az emberiségben. A feministák azt mondták, mikor létrehozták a férfiak a spermabankot, hogy már nincs szükség férfira. A női “logika”… Miért ne lenne szükség? Milyen beleszólásotok van abba, hogy egy férfira van-e szükség? Ráadásul abban a világban, amit ő teremtett? Most, hogy itt a mesterséges méh, nektek kéne rácáfolni az előző ostoba kijelentés rátok vetülésére. Ti mit tudtok felhozni a mentségetekre? Ti ugyan miért vagytok nélkülözhetetlenek? Kíváncsi vagyok, hogy a női valami mit tud kitalálni. Várom a válaszokat.

 15. gabriel1379 szerint:

  Gyanítom ugyan, hogy ez egyébként is egyértelmű lesz mindenkinek, lévén stílus, modor, mondandó és minden más egyéb is tökéletesen azonos és egyezik, de még egy plusz tényező is, ami csak admin oldalról látszik, így csak tájékoztatásul mondom bárkinek, aki olvasta a fenti hőseposzt, hogy “asff” tökéletesen azonos “Sajt úr”-ral.

 16. kistigris09 szerint:

  “KEdves” Sajt “úr”! Mi arra vagyunk nagyon kíváncsiak, hogy vajon Te személyesen mit találtál fel, vagy melyik állatfajt mentetted meg a kihalástól, vagy milyen eget-rengető dolgot vittél véghez, amitől most itt nekünk el kéne alélni?!

 17. Nemeszisz szerint:

  Sajt úrnál van személyiségtorzulás gazdagon. Valószínűleg akkor érzett maga körül utoljára puncit, amikor az anyukája megszülte. Akit valószínűleg szintén nem néz semmibe, mert nő. A férfiak által teremtett csodás világra meg én nem volnék különösebben büszke, ha pasi volnék. Lássuk csak: háborúk, inkvizíció, népirtások, atombomba, koncentrációs táborok, rabszolgaság, a bolygónk tönkretétele, stb. Erre veri a nyálát?

  • alegas szerint:

   nem csak nála……. a legtöbb férfi fél a nőktől mert belül érzi hogy a fennálló rendszer /patriarchátus/ totál igazságtalan és nem a képességekre hanem a /férfi/ születési előjogokra alapoz. ezt a félelmet sokan utálatba és lenézésbe konvertálják hogy ne kelljen szembesülni a valósággal. a világ tele van személyiségtorzulásos férfiakkal akik mindenáron maguknál akarják tartani a kormányt és az előjogaik miatt ezt meg is tehetik.

 18. Moldován Márk szerint:

  A környezetszennyezés teljesen a flrfiakra kivetítve 😀 Ne zavarjon titeket, hogy a nők jóval nagyobb fogyasztók mint a férfiak 😀 A férfiak nagyobb részt csak a nők kívánságait teljesítik amikor szennyezik a környezetet, csak a legtöbb nő nem veszi észre, hogy a környezetszennyezésről panaszkodik amikor minimum másfélszer annyit fogyaszt mint a férje/barátja.

Itt szólj hozzá :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.